2010: The Year in Review Quiz, Part I

2010 Year End Quiz

Have you been following the news for the past 12 months? Say goodbye to 2010 with this quiz that focuses on some of the year’s most (and least) important stories. As always, the answers appear at the end. Good luck!

Volcano watch

1. Which brand made a watch to commemorate the eruption of the Eyjafjallajökull volcano?
A. Jacob & Co.
B. BNB Concept
C. Alain Silberstein
D. Romain Jerome

 

Money Never Sleeps

2. Which brand was featured on the wrists of the two top stars in the movie Money Never Sleeps?
A. Jaeger-LeCoultre
B. IWC
C. Cartier
D. Bulgari

 

Global distribution

3. Who announced that beginning in 2010, its highest-quality line of timepieces, previously distributed only in its home country, would be distributed worldwide?
A. Seiko
B. Citizen
C. Ladoire
D. Svend Andersen

 

Movement toward bankruptcy

4. Which movement manufacturer filed for bankruptcy in 2010?
A. Soprod
B. BNB Concept
C. Progress
D. Sellita

 

Ultrathin

5. Who celebrated a 50th anniversary with an ultra thin?
A. Audemars Piguet
B. Vacheron Constantin
C. Piaget
D. Jaeger-LeCoultre

 

Breguet Manuscript

6. Which auction house sold a Breguet manuscript for over $2 million?
A. Sotheby’s
B. Christie’s
C. Antiquorum
D. Patrizzi & Co.

 

Hanhart

7. Who is Hanhart’s new CEO?
A. Frank Müller
B. Thomas Morf
C. Fabian Krone
D. Martin Braun

 

Brand bankruptcy

8. Which brand filed Chapter 11 bankruptcy in 2010?
A. Lucien Piccard
B. Wittnauer
C. Maurice Lacroix
D. Pulsar

 

Nicolas Hayek

9. Who took over as Chairman of Swatch Group following the death of Nicolas Hayek in June?
A. Marc A. Hayek
B. G. Nicolas “Nick” Hayek
C. Nayla Hayek
D. Thierry Stern

 

Who got mugged?

10. Which international business tycoon lost his wristwatch in a recent mugging?
A. Rupert Murdoch
B. Warren Buffet
C. Bernard Arnault
D. Bernie Ecclestone

 

Adam & Jamie

11. Whose name appeared on an airplane in a recent episode of Mythbusters?
A. Breitling
B. TAG Heuer
C. Tutima
D. Omega

 

College Survey

12. A survey of entering freshmen conducted by Benoit College showed that students see less and less need for:
A. Sleep
B. Low alcohol beer
C. Knowledge of grammar
D. Wristwatches

 

Depeche Mode

13. Which brand issued a Depeche Mode limited edition?
A. Hublot
B. Romain Jerome
C. Movado
D. Alain Silberstein

 

Astrotourbillon

14. Who launched a watch called the Astrotourbillon?
A. Cartier
B. Panerai
C. Audemars Piguet
D. Patek Philippe

 

Grand Prix d’Horlogerie de Genève winners

15. Which brand won the award for sports watch of the year at the 2010 Grand Prix d’Horlogerie de Genève?
A. Max Büsser & Friends (MB&F)
B. Audemars Piguet
C. F.P. Journe
D. Seiko

 

 

 

 

Answers:
1 D
2 B
3 A
4 B
5 C
6 D
7 B
8 A
9 C
10 D
11 C
12 D
13 A
14 A
15 D






About Mike Disher

My name is Mike Disher and I am WatchTime's technical editor. My interest in watches dates to 1972 and I caught the internet bug in 1997. In 1999 I combined these interests by joining TimeZone.com as its first full-time employee, and later that year I attended my first Basel Fair. I managed TZ from 2000-2007, and in 2008 I joined WatchTime.

Leave a comment

*