2011: The Year in Review Quiz, Part 1

2011 Quiz

It’s December, and you know what that means. It’s time to look back. Have you been paying attention for the past 12 months? You knew there would be a quiz, right? Say goodbye to 2011 with this little test the focuses on some of the most (and least) important stories of the year. As always, the answers appear at the end. Good luck!

Scales of Justice

1. Which watch group and retailer ended a cooperation agreement relating to the launch of a new watch brand?

A. Richemont and Tourneau
B. Swatch Group and Tiffany
C. LVMH and Neiman Marcus
D. Movado Group and Saks Fifth Avenue

 

Tennis star joins AP

2. Which tennis star joined Audemars Piguet as an ambassador?

A. Andy Murray
B. David Ferrer
C. Novak Djokovic
D. Andy Roddick

 

Monaco

3. Which watch brought the highest price at this year’s Only Watch auction in Monaco?

A. DeWitt Concept Watch No. 3 – X-Watch
B. Richard Mille RM 027 Tourbilon
C. Van Cleef & Arpels Poetic Complication
D. Patek Philippe Ref. 3939

 

New UN CEO

4. Who was named CEO of Ulysse Nardin following the passing of Rolf Schnyder?

A. Patrik Hoffmann
B. Chai Schnyder
C. Pierre Gygax
D. Susanne Hurni

 

Hint: Not the winder they used

5. Which brand created an unusual timepiece consisting of 12 watches mounted on winders?

A. Ventura
B. Romain Jerome
C. Bell & Ross
D. Jacob & Co.

 

2011: going, going, gone.

6. Which former watch company executive is now the managing director of Sotheby’s Switzerland?

A. Marc Michel-Amadry
B. Fabien Krone
C. Marcia Mazzocchi
D. Bruno Meier

 

USA Boutiques

7. Which of these major brands opened their first USA boutiques in 2011?

A. Lange and Jaeger-LeCoultre
B. Breitling and Hublot
C. Baume & Mercier and IWC
D. Vacheron Constantin and TAG Heuer

 

This is it

8. Which brand launched a mechanical chronograph capable of timing events to the nearest 1/100th of a second?

A. TAG Heuer
B. Omega
C. IWC
D. Greubel Forsey

 

Sherpa Watchmakers

9. Which brand launched a program to train Tibetan sherpas basic mechanical watch repair?

A. Linde Werdelin
B. Suunto
C. Kobold
D. Rolex

 

D-Wade

10. Dwayne Wade became an ambassador for which brand?

A. Jacob & Co.
B. Audemars Piguet
C. TAG Heuer
D. Hublot

 

Blackjack

11. Which brand released a watch called the 21 Blackjack?

A. Roger Dubuis
B. Christophe Claret
C. Perrelet
D. Corum

 

90210

12. Which of these brands opened boutiques in Beverly Hills?

A. Richard Mille and Hublot
B. Cartier and Audemars Piguet
C. Omega and Patek Philippe
D. Girard-Perregaux and Panerai

 

 

 

ANSWERS

1 – B

2 – C

3 – D

4 – A

5 – C

6 – A

7 – D

8 – A

9 – C

10 – D

11 – B

12 – A

Share This Page




    About Mike Disher

    My name is Mike Disher and I am WatchTime's technical editor. My interest in watches dates to 1972 and I caught the internet bug in 1997. In 1999 I combined these interests by joining TimeZone.com as its first full-time employee, and later that year I attended my first Basel Fair. I managed TZ from 2000-2007, and in 2008 I joined WatchTime.

    Leave a comment

    *