2011: The Year in Review Quiz, Part II

2011 Quiz Part II

This week it’s time for Part II of our 2011 Year in Review Quiz. Have you been taking notes? Celebrate the end of 2011 with this little quiz, where we present 12 questions about news stories from the past year. As always, the answers appear at the end. And remember, your term papers are due next week. Good luck!

Breitling Jet Team

1. Who flew with the Breitling Jet Team without using an airplane?

A. Ian Groom
B. Yves Rossy
C. Hannes Arch
D. Markus Feyerbend

 

Who won the prize?

2. Which watch won the Aiguille d’Or Grand Prix award?

A. De Bethune DB28
B. Urwerk UR-110
C. Zenith Christophe Colomb
D. TAG Heuer Mikrotimer

 

Oracle Official Supplier

3. Which brand will supply watches to Oracle Racing as it defends the America’s Cup?

A. Corum
B. Hublot
C. TAG Heuer
D. Audemars Piguet

 

Who sells on FB?

4. Which company was the first to open its watch store on Facebook?

A. Bell & Ross
B. Hublot
C. Jacob & Co.
D. Suunto

 

Will you get this one write?

5. Which watch company created a unique pen with Visconti?

A. Greubel Forsey
B. Bell & Ross
C. Ulysse Nardin
D. DeWitt

 

Siri, where is Steve now?

6. Which company made a timekeeping product that fits the iPhone to honor Steve Jobs?

A. Ulysse Nardin
B. Panerai
C. Cartier
D. De Bethune

 

A big time deal.

7. Which prominent athlete surprised some by signing an endorsement deal with Rolex?

A. Aaron Rodgers
B. Tiger Woods
C. Albert Pujols
D. Chris Paul

 

Will your answer be accurate?

8. Which manufacturer and watch won the International Chronometry Competiton at the Museum of Horology in Le Locle, Switzerland?

A. Greubel Forsey – Double Tourbillon 30° Technique
B. F. P. Journe – Tourbillon Souverain
C. Chopard – L.U.C. 1937
D. Jaeger-LeCoultre – Master Tourbillon

 

Test your IQ

9. Which watch brands finished first and last in L2’s Digital IQ Index measuring digital competence?

A. First: Hublot, last: Chopard
B. First: Breitling, last: Movado
C. First: Jaeger-LeCoultre, last: Patek Philippe
D. First: Cartier, last: Franck Muller

 

I bet it's loud.

10. Which watch company’s timepieces inspired a prize-winning custom Harley-Davidson?

A. Panerai
B. Bell & Ross
C. Audemars Piguet
D. IWC

 

11. Which company sponsored a diver who swam 30 miles underwater off the California coast?

A. Kobold
B. Ocean 7
C. Suunto
D. Luminox

 

New CEO

12. Who was appointed CEO of Sowind Group, parent company of Girard-Perregaux and JeanRichard?

A. Michele Sofisti
B. Vincent Perriard
C. Vincent Bérard
D. André Heiniger

 

 

 

ANSWERS:

1 – B

2 – A

3 – D

4 – A

5 – C

6 – D

7 – B

8 – A

9 – C

10 – B

11 – D

12 – A

Share This Page




    About Mike Disher

    My name is Mike Disher and I am WatchTime's technical editor. My interest in watches dates to 1972 and I caught the internet bug in 1997. In 1999 I combined these interests by joining TimeZone.com as its first full-time employee, and later that year I attended my first Basel Fair. I managed TZ from 2000-2007, and in 2008 I joined WatchTime.

    Leave a comment

    *