Archive   |   Newsletter   |   RSS   |   Contact us   |   Advertise   |   Press

2010: The Year In Review Quiz, Part II

2010 Year-End Quiz

Once again we look at the biggest and smallest stories of the year. Were you paying attention? As always, the answers appear at the end. Good luck!

135th anniversary

1. Which brand celebrated its 135th anniversary In 2010?
A. Girard-Perregaux
B. Jaeger-LeCoultre
C. Audemars Piguet
D. Patek Philippe

 

FIFA timekeeper

2. Which brand became the FIFA World Cup official timekeeper?
A. Rolex
B. Hublot
C. TAG Heuer
D. Concord

 

USA tourbillon

3. Who launched the first USA series-made tourbillion?
A. Montana Watch Co.
B. RGM
C. Hamilton
D. Madison Watch Co.

 

Referenzuhr

4. Which brand launched a watch called the Referenzuhr?
A. Glashütte Original
B. Mühle Glashütte
C. A. Lange & Söhne
D. Tutima

 

Anniversary chronograph

5. Which of these chronographs was released as a special edition to celebrate an anniversary?
A. Breguet Type XX
B. Omega Speedmaster
C. IWC Aquatimer
D. All of the above

 

52mm? Wow, that's big.

6. Who issued a 52mm special edition of a popular watch from days gone by?
A. Panerai
B. Breitling
C. IWC
D. Concord

 

Do you know this screen?

7. Which auction house launched an online platform that allows registered users to list watches for sale?
A. Patrizzi & Co.
B. Sotheby’s
C. Antiquorum
D. Bonhams

 

Presidential key

8. Which American president’s pocket watch key was sold at auction?
A. George Washington
B. John Adams
C. Thomas Jefferson
D. Abraham Lincoln

 

BMW Exec

9. Which watch brand’s new CEO was formerly with BMW?
A. A. Lange & Söhne
B. Glashütte Original
C. Hanhart
D. Nomos

 

Not Natalie Portman

10. Which luxury group purchased online retailer Net-a-Porter.com?
A. LVMH
B. Richemont
C. Movado Group
D. Swatch Group

 

New Hublot exec

11. Who was appointed Hublot’s U.S. and Latin America president?
A. Beatrice de Quervain Blanchard
B. Fabian Krone
C. Philippe Biver
D. Stewart Wicht

 

Fast ambassador

12. Which famous racing driver recently became an AP ambassador?
A. Jenson Button
B. Lewis Hamilton
C. Fernando Alonso
D. Michael Schumacher

 

Apps All Around

13. Who released an iPhone app in 2010?
A. Hublot
B. WatchTime
C. IWC
D. Girard-Perregaux
E. Sotheby’s
F. Omega
G. Panerai
H. Lange
I. Didn’t everyone launch an iPhone app in 2010?

 

Handshake in space

14. Which brand celebrated the 35th anniversary of the Apollo–Soyuz Test Project mission with a limited edition watch?
A. Breitling
B. Omega
C. Seiko
D. Casio

 

Does he like to iron?

15. Which brand was on the wrist of star Robert Downey Jr. in Iron Man 2?
A. IWC
B. Jaeger-LeCoultre
C. Audemars Piguet
D. Piaget

 

 

 

Answers:
1 – C
2 – B
3 – B
4 – C
5 – D
6 – A
7 – C
8 – C
9 – A
10 – B
11 – A
12 – D
13 – I
14 – B
15 – B






About Mike Disher

Mike Disher's interest in watches dates to 1972, and he caught the internet bug in 1997. In 1999 he combined these interests by joining TimeZone.com as its first full-time employee, and later that year attended his first Basel Fair. Disher managed TZ from 2000-2007, and joined WatchTime in 2008.

Leave a comment

*